Mudris László búcsúztatása

Premió oktatás

Dráma továbbképzés

Erasmus + 2019

Jakab Tibort nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötte a nevelőtestület 2019.06.28.-án.

Kedves Tibor

Megköszönöm az intézményünkben töltött 9 éves oktató-nevelő munkáját. Sokoldalú pedagógust ismerhettünk meg személyében, aki mérnök tanárként lelkesen oktatta, nevelte, a szakiskolai, szakközépiskolai, szakgimnáziumi tanulókat. Osztályfőnökként a rá bízott osztályok tanulóinak második apja volt. Aggódott értük, mindig a legjobbat akarta tanítványainak.

Tibor több éven át a felnőttoktatás koordinátora volt, rettegtek tőle a tanulók és a tanárok is. Fegyelemre, pontos megjelenésre, tisztelettudatra nevelte tanítványait.  Kötelességtudóan, pontosan nyomon követte az esti tagozat órarendjét, megkövetelte a pontosságot pedagógus kollégáitól, fáradságos munkával havi szinten kiszámolta a tanárok estin megtartott óráit, elkészítette a teljesítésigazolásokat. Több éven keresztül gépelemek- géptan és műszaki rajz tantárgyat tanította iskolánkban. Nekünk, pedagógusoknak is mindig készségesen segített a rendkívüli adatszolgáltatások esetén.

Az együtt töltött évek alatt pontosan, lelkiismeretesen tette oktató-nevelő munkáját. Készséges, segítőkész volt kollégával, tanulóval, szülővel egyaránt.

Iskolánk második otthona volt, úgy gondolom szerette közösségünket.

9 éve hogy megjelentél,
Hogy munkára jelentkeztél,
És az eltelt évek alatt
Sokat láttak eme falak.

Része voltál életünknek,
Kezed alatt a munka égett.

Csendesen tetted a dolgod
Hangos szavad soha nem volt,
Pedig tudjuk, életedben
Sok bánat, nehézség trónolt.

A munkádban jól helytálltál.

Nagy szorgalommal dolgoztál.

Igen, ez volt jellemző terád,
A feladatot nézted, nem a lazsát’,
Míg más csak osztotta a parancsot,
te végezted helyette is a dolgot.

No, de most már ebből elég,
A nyugdíjkor téged elért,
Megérdemled a pihenést,
Munka helyett emléknek élj.

Felejtsd a munkát, de ne feledj minket,
Döntésed értjük, hogy pihenni vágysz,
Hiányozni fogsz nekünk, hát kérünk téged,
Nézz be néha hozzánk, ha erre jársz.

Emlékezz a szépre, a jóra,
A rosszat pedig dobd a sutba,
Reméljük te is kaptál tőlünk
Pár szép percet emlékül.

Örömteli, hosszú-hosszú, élményekkel gazdagított, békés nyugdíjas életet kívánunk!

Évzáró 2019

Sportnap 2019

2019.05. 21. A Mi Honvédelmünk

2019. május 21-én a Budaörsi Repülőtéren a Budapesti Gépészeti SzC
Csonka János Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 10-4 szakgimnáziumi osztály tanulói részt vehettek a Honvédelmi Sportszövetség által rendezendő Honvédelmi Napon.

Tanulóink betekintést nyertek a Magyar Néphadsereg által használt harci járművek (lánctalpasok, gumikerekes csapatszállítók, teherautók, hídvető, helikopterek, repülők, vadászgépek) működésébe és lehetőségük volt továbbá BTR60-as páncélozott harcjármű kipróbálására is.
Az egyes állomásoknál képzett instruktorok mutatták be az adott állomáson látható eszközöket, technikákat.
Köszönjük a Honvéd Sportszövetségnek a tanulók autóbuszos szállítását a program, valamint a rendezvény kiváló megszervezését.

Ipar napjai kiállítás

Ballagás 2019

Szakmák éjszakája 2019

2019.04.25 Osztály kirándulás

Ford Petrányi

Csonka János múzeum

Trambulin Park

Naplás tó

Országos Szakközépiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny humán tantárgycsoportból Tímár Gergő regionális 1. helyezettként bejutott az Országos döntőbe, ahol 9. helyezést ért el. Gratulálunk tanulónknak, illetve a felkészítő tanáraiknak. Felkészítő tanárok: Muzsnay Beáta (történelem) és Tancsa Judit (magyar nyelv és irodalom)

2019.04.11 Költészet világnapja

József Attila születésnapja

Iskolánkat elárasztották a mosolygós kis versecskék a Költészet Napja alkalmából. Olvassátok, okosodjatok belőle.
Nagy szeretettel készítették Nektek Tancsa Judit, Muzsnay Beáta, Tar Diána tanárnők és a CSONKÁS diákok. 

Ford Petrányi

AMTS NEMZETKÖZI TUNING ÉS HIFI SHOW 2019.03.25.

Idén tizennegyedik alkalommal kerül megrendezésre  a 2006 óta megrendezésre kerülő, évek óta egyre több nemzetközi látványosságot felvonultató Carstyling.hu Tuning Show.  A nemzetközi autós és tuning szféra is az év egyik jelentős szakmai és szórakoztató kiállításaként tartja számon. 

Köszönjük a Gépjármű technikáért alapítvány anyagi támogatását, hogy a VEKOP egyik csoportja kilátogathatott a neves eseményre, valamint Szuákné Gaál Rózsa tanárnőnek, a látogatás megszervezését. 

2019.03.22.

A víz világnapja

Víz!

Se ízed nincs, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül, hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy.”(Saint-Exupéry)

A víz világnapja alkalmából iskolánk tanulói vizes kísérleteket mutattak be társaiknak. Célunk, hogy a tanulók a figyelmét ráirányítsuk az elérhető, tiszta víz fontosságára. Köszönet Tar Diána tanárnőnek a kísérlek megszervezéséhez.

Fotópályázat

A Fenntarthatósági Témahét keretén belül fotópályázatot hirdetett iskolánk “Magyarország természeti értékei, szépségei” címmel. A pályázatra sok remekmű érkezett, közülük a legsikeresebbek könyvutalványban részesültek.

 
I. hely Bernáth Gergő: Iszalag
II. hely Máté Katalin: Esztergomi látkép
III- hely: Plézer Viktor: Egy téli látogató

Köszönet Tar Diána tanárnőnek a fotópályázat megszervezéséhez. 

2019.03.21

Matematika KENGURU verseny

2019.03.21.-én a BGSZC Csonka János Műszaki Szakgimnáziuma és szakközépiskolája 66 szakgimnáziumi tanulója vett részt a Nemzetközi Matematika KENGURU versenyén. A tanulók emléklapot, tollat, 2020.-évi naptár is kaptak emlékként. 

Köszönjük Szilágyi Sándor Zsolt matematika tanárnak a verseny szervezését és lebonyolítását. Érdeklődve várjuk a javítás utáni eredményeket.

Fenntarthatósági hét

Március 18-22. között zajlott országosan a Fenntarthatósági Témahét. Iskolánk már másodszor vesz részt a programon, egyre több kolléga és diák bevonásával.

Bővebben

Ennek a rendezvénysorozatnak keretén belül filmklubot szerveztünk a természetismeret tanórákon, ahol a tanulóink megismerkedtek a Földünket érintő problémákkal, illetve a fenntarthatóság kérdésével.

Fogarasi Ottó kollégánk „Fenntartható halászat” címmel játékos órákat tartott a diákoknak, ahol megtapasztalhatták a közös források használatának és túlhasználatának következményeit. A megújuló és a nem megújuló források túlfogyasztása az egyik legnagyobb veszély, ami a Föld biodiverzitását veszélyezteti.

Környezeti szemléletformálásra kiválóan alkalmas volt a „Legyél válogatós” társasjáték, mellyel hulladékgazdálkodási ismereteiket bővíthettük a tanulóinknak.

Drogprevenciós előadás is helyet kapott ezen a héten a programjaink között, hiszen a fenntartható céljaink közé tartozik, hogy mindenki számára biztosítva legyen az egészséges élet lehetősége. Ezzel a megelőző, prevenciós előadással szerettük volna ezt is támogatni.

A víz világnapja alkalmából vizes kísérleteket mutattak be a diákok társaiknak, mellyel a legfőbb célunk az volt, hogy felhívjuk a tanulók figyelmét a víz fontos szerepére életünkben.

Az osztályfőnökök, szaktanárok szemétgyűjtést szerveztek, akik iskolánk kerítésen belül és kívül is zsákokba szedték a hulladékot. Ezzel párhuzamosan árvácskát is vásároltunk, melyet a diákok ültettek el.

A témahét lezárásaként sor került a „Magyarország természeti értékei, szépségei”címmel meghirdetett fotópályázatunk eredményhirdetésére is, melyeket értékes nyereményekkel jutalmaztunk.

Az idei témahét végeztével a munkánk nem zárult le, folyamatosan törekszünk arra, hogy a fenntarthatósági alapelvek szerves részét képezzék mindennapjainknak.

Köszönjük a közös munkában való részvételt Tar Diána, Tancsa Judit, Muzsnay Beáta, Mezősiné Gaál Erzsébet, Fogarasi Ottó , Szilágyi Sándor Zsolt kollegáinknak.

Március 15. – Nemzeti ünnep

Gépjármű mechatronikus szintvizsga.

Hegesztő és járműfényező szintvizsga

2019.03.12

Szakma sztár 

2019.03.08

Nőnap

Hidvégi János Múzeumvezető c. kiadványából.

Köszönjük DR. Stróbl Alajosné Csonka Líviának, a Csonka János Alapítvány kuratóriumának titkárának, hogy biztosított iskolánk tanulói és tanárai számára az alapítvány gondozásában megjelent 

Nyelvi vetélkedő

2019.03.25-04.1 Pénzügyi és vállalkozói témahét a Csonkában

Lezajlott a Pénz 7. 2019 témája a  befektetés volt.

Bővebben

Minisztérium által küldött anyagot használtuk 3 témakörhöz, ezen felül Szilágyi Sándor Zsolt tanár úr keresett befektetésekkel kapcsolatos videókat, amiket megtekintés után megbeszélte a tanulókkal. Mind a nappali az esti munkarend szerinti tanulók, aktívan részt vettek a videón látott befektetések elemzésében. Esti oktatásban is passzolt a tanmenethez a javasolt téma. Gyakorlati feladatot is csináltunk egyik gyakorlati jellegű órán a 12 KSZE osztályban.
A Minisztériumból küldött ismertetőt is vihetett bárki, 40%-a elfogyott. A  3  témakörben volt többször játék, befektetési terv készítés, csoport munkában,estiben is.
Általános iskolában már találkoztak Pénz 7- tel, mondhatni,hogy várták ezt. A diákok szeretik kihasználni ezeket a szokásostól eltérő oktatási időszakokat. Nagyon pozitív a mérleg, aktív közreműködésért többen is jó osztályzatot is kaptak.
Köszönjük Szilágyi Sándor Zsolt tanár úrnak, hogy a diákok pénzügyi ismereteit bővítette a  Pénz 7 keretén belül. 

2019.03.02 Parkrendezés CSONKÁBAN

2019.03.02.-én szombaton 9-5 autóelektronikai műszerész osztály 12 diákja és 8 szülő dolgozott intenzíven a CSONKA park rendezésen. Nagyon sokat dolgoztak. Volt,aki hozott sósat ropogtatni,csokis sütit, üdítőt és poharakat. Minden szülő ott  gyömöszölte a gyerekekkel  a levelet a hordó eszközökbe. Mindenben nagyon kedvesek és munkára koncentrálok voltak. 
Köszönjük a Szilágyi Sándor Zsolt osztályfőnöknek , szülőknek és a tanulóknak a szombati közösségi munkát.

1 hely

Old school boys

2.hely

Öreg rókák

3.hely

Darálók 2.0

4.hely

Műber Fc

5.hely

Nemadtaki

6.hely

Street

7.hely

Kuruzslók

2019.02.18 Szintvizsga

Hegesztő

Gépjármű mechatronikus

Járműfényező

Német

csapatverseny

2018. decemberében megrendezett országos Es Weihnachtet schon német , karácsonyi csapatversenyen iskolánkból az alábbi diákok vettek rész:

Bővebben

Berneczei Dominik
Mészáros Zoltán, 
Nagy Barnabás   csapata 2. helyezést ért el, akik oklevelet és ajándékot kapnak. 
A versenyző diákoknak a németül beszélő országok karácsonyi előkészületeivel, ünnepeivel, hagyományaival kapcsolatos feladatsort kellett megoldani, majd különböző projektmunkákat készíteni. 
Iskolánkból szereplő diákok kimagaslóan teljesítettek, és sikerükben nagy szerepet játszott felkészítőjük, KAPOSI RÓBERT áldozatos munkája. 
 
Mind a diákoknak, mind a tanáruknak köszönjük a részvételt, és szívből gratulálunk kiváló teljesítményükhöz!”

2019.02.07.-én

Iskolánk tanulói meglátogatták a Tököli börtönt

2019.02.13.

Autóbusz-vezetői komplex szakmai vizsga

Téli

napok

2019.01.22

Járműfényező és autószerelő OSZKTV versenyen résztvevő tanulóink

9-4 osztály dráma és tánc vizsgája.

2018.12.20 Tantestületi Karácsony a Csonkában

2018.12.20 Karácsonyi ünnepség

2018.12.07 1/13-as osztály a Ford Petrányi telephelyen

2018.12.07-én az 1/13-as autószerelő és autóelektronikai osztály kihelyezett tanítási napon vett részt a budaörsi Ford Petrányi telephelyen.

A nap során megismerkedtek a Ford 1.0 EcoBoost motorral elméleti oktatás keretében, majd a műhelyben szétszedték, és összerakták a motort, úgy hogy minden tanuló egy-egy részegységért volt felelős.

Köszönjük a lehetőséget a Ford Petrányinak a sikeres napért!

9-5 osztály karácsonyi műsora

2018.12.09 Elkészült a műhelyben az új elsősegély szoba

Szalagavató 2018

Mikulás és Teaház 2018

AIRBUS A320 szimulátor és PUG_IN HYBRID VILLAMOS JÁRMŰHAJTÁS

A Budapesti Gépészeti SzC Csonka János Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája képviseltette magát 2018. november 30.-án 

Bővebben

A Budapesti Gépészeti SZC Kossuth Lajos Két Tanítási nyelvű Műszaki Szakgimnáziuma AIRBUS A320 szimulátor és PUG_IN HYBRID VILLAMOS JÁRMŰHAJTÁS oktatólabor átadóján. Az ünnepélyes megnyitót Pölöskei Gáborné ITM szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár tartotta, amelyen a szakképzés fontosságáról beszélt. Horváth Béla a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum főigazgatója a Centrum sikeres beruházásáról és fejlesztéseiről beszélt. Tölgyesi Zoltán a T Bon Car kft ügyvezetője mutatta be a színvonalasan felszerelt PUG_IN HYBRID VILLAMOS JÁRMŰHAJTÁS oktatólabort.

Iskolánk tanulója Kovács Bence Európa Bajnok ötödik helyezettje U23-as Európa Bajnokságban!!

2018.11.23.-án iskolánkba látogatott a Lycée Professionnel Fernand Degrugillier közlekedésgépészeti szakmákat oktató iskola két szaktanára, Erasmus + KA1 pályázat egyeztetése céljából.

Ne gyújts rá!

Bővebben

A füstmentes nap ötlete Arthur P. Mullaney nevéhez fűződik, aki 1971-ben arra kérte Randolph (Massachusetts állam) polgárait, hogy egy napig ne gyújtsanak rá, és a cigarettán megspórolt pénzt fordítsák a helyi középiskola támogatására. Azután 1974-ben Lynn R. Smith, a Montelio Times szerkesztője Minnesotában szorgalmazta az állam első füstmentes napját. Az ötlet továbbhömpölygött, és 1976-ban november 18-án az Amerikai Rákellenes Társaság Californiai részlege felhívására csaknem 1 millió ember csatlakozott, és függesztette fel a dohányzást 1 napra. Ezt a kaliforniai eseményt jelölik az első nagy amerikai füstmentes napnak. Idén november 15-én tehát a 43. „Ne gyújts rá!” Világnapot, népszerűbb, egyszerűbb nevén Füstmentes napot ünnepeljük.

A nap üzenete, hogy bátorítsuk a dohányosokat: használják ezt a napot arra, hogy tervet készítsenek, hogyan szoknak le a dohányzásról, vagy tervezzék el előre, hogy ezen a napon hagynak fel a dohányzással. A cigaretta letételével – még ha egy napra is – a dohányosok egy jelentős lépést tesznek az egészségesebb élet felé, olyat, ami bizonyítottan csökkenti a rák és a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

2018.11.07. PÁLYAORIENTÁCIÓS NYÍLT NAP

Csonka János megemlékezés 2018.11.14

Ünnepi megemlékezés és koszorúzás – 2018.10.23

2018.10.26 9/5 osztály előadása

Országos Haditorna Verseny Szentendre

AUTOMOTIVE HUNGARY és az AUTÓTECHNIKA szakkiállítás-együttes

2018.10.12. ÁLLATOK VILÁGNAPJA 

2018.10.13. Vándorfény galéria kiállítása

2018.10.12 Kópiás András Jogosítványok és Kresz története

Szakmázz 2018

Október 6 Aradi vértanúk

2018.10.05 Kincsem parkba látogattunk tanulóinkkal

Kutatók éjszakája

2018. 09. 27 Iskolánk kilátogatott az EUROSKILLS versenyre.

2018.09.22. Pályaorientáció a Kossuth Lajos általános iskolában

2018.09.27. General Electric Aviation Veresegyház Gyárlátogatás

Iskolánk tanulói rész tvettek a FORD vezetési tréningen 2018.09.22.-én

Innovatív lépések a sikeres és vonzó gépészeti szakképzésért, 2018.

Bővebben

A BUDAPESTI GÉPÉSZETI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM és az INNOVADIDACT Bt. nevében szervezett Innovatív lépések a sikeres és vonzó gépészeti szakképzésért, 2018. című szakmai rendezvényen részt vettek az 1/13.-as osztály autószerelő és autóelektronikai műszerész tanulói,
 2018. szeptember 10. hétfői napon a Magyarok Házában, 1052 Budapest, Semmelweis utca 3.-ban. Rengeteg új információval gazdagodtak tanulóink a konferencián. 

BKV Zrt. Dél-Pesti Tanműhelyének bemutatása 2018. augusztus 29.

Gólyanap 2018

Tanévnyitó 2018-19

Csapatépítő ebéd